Salade Afghaanse stijl

Salade Afghaanse stijl

Afghaanse maaltijden worden bijna altijd begeleid door seizoensgroenten. Mijn grootvader had een grote moestuin waar hij onder andere tomaten, komkommers, citrusvruchten en kruiden kweekte. Deze werden vers geoogst en vervolgens fijngehakt om er de heerlijkste salades van te maken. Een andere favoriet in de Afghaanse keuken is de knapperige radijs die met zijn scherpe peperachtige smaak vele gerechten mooi aanvult.

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten, behalve de limoenen, in een grote kom en schep alles om.

2. Meng het limoensap met het zout en druppel over de salade. Leg de extra limoenpartjes erbij.

Je kunt deze salade bij elke Afghaanse maaltijd serveren.

Voor 4 personen

  • 1 grote ui, gehalveerd en in ringen
  •  2 grote tomaten, in stukjes
  •  2 Libanese komkommers, in stukjes
  •  8-10 radijsjes, schoongemaakt, in plakjes en in vieren
  •  handvol verse korianderblaadjes, grof gehakt
  •  handvol verse muntblaadjes, grof gehakt
  •  1 verse lange groene chilipeper, in ringen
  •  2 kropjes romainesla, fijngehakt
  •  4 bosuien, in ringen
  •  2 limoenen, gehalveerd en uitgeperst, plus extra partjes, om te garneren
  •  1 tl zout (of naar smaak)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte