Chow mein met kip en biefstuk

Intro

Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcooker-boek'. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. Hierbij delen we het Chow mein recept met kip en biefstuk. Met als variatietip ook een vis-variant. Super eenvoudig en heerlijk als hoofdgerecht. Voor doordeweeks of in het weekend met vrienden.

Ingrediënten

Marinade voor het vlees
• 2 el maizena
• 4 el sojasaus
• 4 el shaoxing-rijstwijn
• 400 g kippendijfilet, in reepjes
• 200 g biefstuk, in plakjes

En verder
• 1 rode ui, in grove stukken
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 prei, in ringen
• 1 bosui, in grove stukken
• 1 rode paprika, in stukken

Chow mein-saus
• 1 el donkere sojasaus
• 1 el sojasaus
• 2 el oestersaus
• 1 el honing
• 1 el sesamolie

En verder
• 250 g eiernoodles

Variatietip
• 300 g kabeljauwfilet
• 300 g garnalen

Bereiding

20 minuten | 2 uur koken | 2 personen

Dit gerecht is ook onwijs lekker met vis in plaats van vlees. Gebruik 300 gram kabeljauwfilet in blokjes en 300 gram garnalen (schoongemaakt en gepeld). Voeg zowel de kabeljauw als de garnalen de laatste 20 minuten van de gaartijd toe aan de chow mein.