Rundvlees met groene asperges & rijstnoedels

Intro

Om te delen of om in je eentje te eten. Als je geen verse platte rijstnoedels hebt, is dit ook lekker met rijst of een willekeurige pasta. Je kunt alle soorten knapperige groene groenten gebruiken, zoals sugarsnaps, peultjes, chayote, boerenkool, snijbiet, courgette, haricots verts of pronkbonen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

200 g ribeye, entrecote of lendebiefstuk, in plakjes van 1 cm

Voor de marinade

Voor de noedels

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat het vlees 20 minuten marineren.

2. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

3. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur, tot de pan gloeiend heet is. Voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe en roerbak de helft van de ui 1 minuut. Voeg het vlees toe, laat even schroeien, schud na 30 seconden de pan en roer door, zodat het vlees aan alle kanten wordt geschroeid. Voeg de asperges, 1 eetlepel oestersaus, een scheutje water (of phở-bouillon) toe en roerbak een paar minuten, tot het vlees de gewenste garing heeft. Haal van het vuur en laat rusten op een bord.

4. Verhit dezelfde koekenpan of wok op hoog vuur met 1 eetlepel plantaardige olie en voeg snel roerend de rest van de ui toe. Voeg dan de noedels, 1 eetlepel oestersaus en de sojasaus toe en roer een paar minuten goed door. Voeg de taugé en een scheutje water of phở-bouillon toe en roerbak nog 1 minuut, tot de noedels zacht zijn. Schep op een bord, voeg het vlees en de asperges toe en serveer.