1 persoon. 20 minuten voorbereiding, 15 minuten bereiding.
1. Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem volledig afkoelen.
2. Haal de buitenste bladen van de rodekool en snijd de rest klein. Verwijder het kroontje van de radijsjes en snijd de rest in partjes. Meng in een kom de olijfolie en 2 eetlepels limoensap, zout en peper. Hussel er dan de rijst, de rodekool en de radijs door. Zet de salade apart. Schil de chioggia-biet en snijd hem in heel dunne plakjes.
3. Snijd de tempeh in blokjes en bak ze een paar minuten in een ingevette koekenpan. Neem de pan van het vuur als de tempeh mooi goudbruin is.
4. Lepel de rijst met de rode kool en radijs op een bord. Schik de plakjes chioggia-biet en de blokjes tempeh erop. Strooi er de bieslook en rasp van de halve limoen op en sprenkel het restje van de dresssing erover.