Met deze soep kom je al snel in de richting van de benodigde hoeveelheid van 200 g groente per dag. Bovendien is de soep handig voor kinderen omdat zij gekookte spruitjes vaak bij voorbaat al afwijzen. Kook de spruitjes vooral niet te lang omdat de groente dan heel snel van heldergroen naar vaalgroen verkleurt.
Houd 2-3 spruitjes achter voor de garnering later. Fruit de uisnippers zacht in een grote pan in de olijfolie. Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met korianderzaad. Fruit dit 2 minuten mee en schenk aansluitend de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook en kook de spruitjes gaar in 10-12 minuten.
Neem van de achtergehouden spruitjes een aantal mooie blaadjes af die voor de garnering worden gebruikt. Leg ze in een zeef, overgiet ze langzaam met kokend water en aansluitend met koud water. Laat uitlekken.
Pureer de groente in de bouillon samen met de helft van de room. Proef of de soep nog extra op smaak gebracht moet worden. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de resterende room en de geblancheerde blaadjes.
–
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.