Voor de perziklaag
Voor de frambozenlaag:
Erbij:
* Bananen uit de vriezer zijn ideaal. Je kan ze maanden lang bewaren. Schil de bananen en snijd ze in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes in een enkele laag (dan vriezen ze niet aan elkaar vast) op een bakplaat of snijplank die bekleed is met bakpapier en leg een nacht in de vriezer. Schep de bevroren plakjes in diepvrieszakken of ziplockzakjes (ongeveer een banaan per zakje (10/15 plakjes). Bewaar in de vriezer.
1. Snijd de perziken in grove stukken en doe ze met de rest van de ingrediënten voor de perziklaag in de blender. Pureer op een hoge stand tot het een glad drankje is.
2. Verdeel de helft van de smoothie over twee middelgrote glazen potjes (zoals op de foto); de andere helft laat je in de blender zitten. Voeg de frambozen toe aan het smoothiemengsel en pureer tot het mengsel mooi roze is.
3. Schenk de frambozensmoothie langzaam op de perziklaag. Werk van buiten naar binnen, omdat de frambozenlaag zwaarder is en anders naar beneden zakt. Ga met het uiteinde van een theelepel langs de binnenkant van elk glas om een marmereffect te creëren. Doe dit voorzichtig en niet te lang om te voorkomen dat beide lagen in elkaar gaan overlopen. Maak af met een paar plakjes perzik, wat kokosrasp en zaden.