Romige pasta met tuinbonen

Romige pasta met tuinbonen

Tuinbonen met romige pasta is heerlijk. Je kunt tuinbonen uit de diepvries kopen, maar zelfoogsten is nog veel leuker. Heb je niet zo veel zelfgeoogste tuinbonen, maar wil je er toch een maaltijd van maken? Doe ze dan door deze pasta. Iets meer of minder maakt dan niet zo veel uit. 

Bereiding



1. Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.

2. Voeg de room toe en laat verder inkoken.

3. Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.

4. Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit  door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.

Tip Tuinbonen zijn ook erg lekker  met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.

Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé

 

Voor 4 personen

  • zoveel tuinbonen als je wilt, maar minstens een pond, na het (dubbel) doppen hou je minder dan de helft van het gewicht over.
  • flinke scheut droge witte wijn
  • 2 el olijfolie 
  • 500 g pasta
  • peper 
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden uit de winkel
  • 400 ml room 
  • 1 bosje verse munt (blaadjes),  grof gehakt
  • stukje parmezaanse kaas 
  • 1 biologische citroen
  • 150 g pancetta, in reepjes  (of spekblokjes)




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief