Romige maïssoep met chorizo

Intro

Maïs en chorizo lijken geen voor de hand liggende vrienden in een soepkom te zijn, maar geloof ons maar. Het kruidige karakter en de rijke smaak van het vlees bieden een perfect tegenwicht aan het zoete van de maïs. En bestaat er iets mooiers dan de feloranje olie van de chorizo die over de romige soep is gedruppeld? Indrukwekkend en eenvoudig, het beste setje dat we kennen sinds we van de combi maïs en chorizo hoorden.

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 ml room

Bereiding

1. Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de chorizo toe aan de pan zodra de olie glinstert en bak hem onder regelmatig roeren ongeveer 10 minuten tot hij gaar is. Schep de chorizo en de aanhangende olie uit de pan in een kom en zet de kom opzij.

2. Schep de gele ui en 2 eetlepels water in de pan en bak de ui onder regelmatig roeren ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is. Houd 4 eetlepels maïs apart en zet ze aan de kant. Voeg de overgebleven maïs met 2 eetlepels water toe aan de ui. Breng op smaak met zout en peper. Bak de maïs onder regelmatig roeren ongeveer 3 minuten, tot de maïs zacht is. Haal de pan van het vuur.

3. Schenk de maïs en de ui in een blender. Voeg de volle melk en de room toe. Pulseer ongeveer 4 keer om de maïs in kleine stukjes uit elkaar te laten vallen. Schenk de helft van de soep terug in de pan. Pureer de rest van de soep glad. Schenk het maïsmengsel in de pan en zet de pan op matig vuur. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de soep dik en door en door warm is.

4. Verdeel de chorizo over vier kommen en schenk hier de soep op. Bestrooi iedere kom met 1 eetlepel van de bewaarde maïs en besprenkel ze met chorizo-olie.