Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Dit is een heerlijk frisse salade met knapperige romainesla, komkommer, erwtjes en munt. Heerlijk als bijgerecht bij de BBQ!

Bereiding

1. Doe de erwtjes in een pan, schenk er kokend water over en breng weer aan de kook. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en zet apart.

2. Snijd de sla overdwars in stukjes van 1-2 centimeter. Leg ze op een bord. Halveer de komkommer. Snijd een helft in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1-2 centimeter.

3. Voeg ze toe aan de sla. Strooi de erwtjes en munt erover.

4. Rasp de rest van de komkommer in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, knoflook, het limoensap en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en schep de dressing over de salade. Maal er wat extra peper over en dien op.

Voor 2 personen

  • 100 g dop- of tuinerwten, uit de vriezer
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 middelgrote komkommer
  • handvol muntblaadjes
  • 6 el yoghurt
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • mespuntje knoflook (ca. ¼ teentje), geperst of fijngeraspt
  • sap van ½ limoen
  • zeezout en zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten