6 personen
• 750 g zoete aardappels, geschild, in stukjes van 2 cm
• 2 rode uien, gepeld, in halvemaantjes van 2 cm dik
• ½ el komijnzaad
• 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
• 4 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
• 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
• ½ bosje koriander, heel, steeltjes fijngesneden
• 125 g rode linzen
• 1 l hete groentebouillon
• 1 blik kokosmelk light (à 400 ml)
• 1 citroen
• geroosterd geraspt kokos (of kokosvlokken), voor erbij
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de stukjes zoete aardappel en ui in een braadslee. Bestrooi met de komijnzaadjes, ketoembar en een snuf zout en peper. Druppel er olijfolie over
en schep alles door elkaar. Bak de zoete aardappel en ui in 40–45 minuten gaar en goudbruin in de oven.
2 Zet intussen een grote pan op laag tot middelhoog vuur en schenk er een scheut olie in. Bak de knoflook, chilipeper en koriandersteeltjes 1 minuut, tot ze licht goudkleurig zijn. Voeg de rode linzen toe. Roer door de smaakmakers en schenk de hete bouillon en kokosmelk erbij.
3 Draai het vuur hoger, breng de soep langzaam aan de kook en laat zachtjes koken. Kook de linzen 20 minuten, tot ze uiteenvallen.
4 Haal als ze klaar zijn de groenten uit de oven en schep ze voorzichtig door de soep. Voeg de meeste korianderblaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer tot-ie romig is, maar nog wel textuur heeft.
5 Voeg wat citroensap plus zout en peper naar smaak toe. Serveer de soep heet en strooi de rest van de korianderblaadjes erover, plus de geroosterde kokos.
Per portie 296 kcal, 10,1 g vet (4,4 g verzadigd), 9,3 g eiwit, 45 g koolhydraten, 12,5 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!