6 wraps
1. Kook de gierst beetgaar. Spoel goed af en laat afkoelen. Zet apart.
2. Maal de noten pulserend grof in een keukenmachine. Snijd de kruiden fijn, doe ze samen met de ui en de olie bij de noten en maal nog even kort. Roer het kruidenmengsel door de gierst en voeg de rozijnen toe.
3. Zet de kool op zijn kop en snijd met een scherp mes het hart eruit. Spoel de kool af en maak de bladeren voorzichtig los.
4. Schep in ieder koolblad een flinke lepel van het gierstmengsel en 1 eetlepel van de hummus. Rol op met je handen. Verpak de koolwraps in wat bakpapier om ze mee te nemen.
Tip Maak een snelle yoghurtmuntdip voor erbij: hak of rasp een halve komkommer en meng met 1 kopje yoghurt. Voeg wat fijngehakte verse muntblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper.