Voor 6 personen. Bereidingstijd: 15 min. Kooktijd: 45 min.
Garnering
Extra
1. Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.
3. Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Kook nog 4 tot 5 minuten.
4. Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.
5. Garneer de soep met crème fraîche en rode-pepervlokken.