Rijstbowl met gyoza vulling

Rijstbowl met gyoza vulling

De afgelopen tijd ben ik meerdere recepten tegengekomen die soms nogal hoogdravend ‘wrapperloze gyoza-rijstbowls’ werden genoemd, met andere woorden geroerbakte gyoza-vulling op rijst – een gerecht voor mensen die wel zin hebben in gyoza, maar die geen diepvriesgyoza in huis hebben en te lui zijn om ze zelf te maken. Eerlijk gezegd is het vrij ingenieus: het is ongeveer zo snel en gemakkelijk als soboro en uiteraard smaakt het als een gyoza, maar kun je het met een lepel eten. Briljant!

Ingredienten

  1. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.
  2. Voeg het varkensgehakt, de Chinese kool, de knoflook en de gember toe en roerbak ongeveer 8 minuten tot het varkensgehakt lichtbruin is.
  3. Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel.
  4. Laat een paar minuten opstaan, proef en voeg indien nodig meer zout, ve-tsin en lekker veel witte peper toe.
  5. Verdeel de rijst over diepe kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op elke portie een eidooier.
  6. Garneer met lente-ui en sesamzaad, besprenkel eventueel met de chiliolie en serveer meteen.

Dit gerecht kun je 4 dagen in de koelkast bewaren.

Voor 2 tot 4 personen

  • 1 el olie
  • 200 g varkensgehakt
  • 6 Chinese koolbladeren, in stukjes van 1 cm
  • 4 tenen knoflook, geperst of fijngeraspt
  • 15 g verse gember, geschild en heel fijngehakt
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sake
  • 1 el maïzena
  • 1 tl rijstazijn of citroensap
  • zout, ve-tsin en witte peper, naar smaak
  • 2 porties warme rijst
  • 2 eidooiers
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl chiliolie (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief