Dit recept is het summum voor krabliefhebbers, en als je kant-en-klaar krabvlees koopt, ben je hartstikke snel klaar. De zoetheid van de krab en tomaten is lekker met de anijssmaak van de venkel.
4–6 personen
• olijfolie
• 2 grote venkelknollen
• 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 bosje bladpeterselie, steeltjes fijngehakt
• 1 tl gedroogde chilivlokken
• ½ tl kaneel
• 1 tl venkelzaad
• 2 citroenen
• 2 blikjes tomaatstukjes (á 400 g)
• 250 g kerstomaatjes aan de tak
• 500 g rigatoni
• 500 g wit en bruin krabvlees (bijvoorbeeld van Chinese wolhandkrab, die in Nederland heel veel voorkomt; vraag aan je visboer)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.