Dit ijs is ongelooflijk eenvoudig om te maken – en tegelijkertijd heel verfijnd. Kortom: dit is zeer de moeite waard.
1. Pureer de ricotta, fijne suiker en tijmblaadjes in een foodprocessor tot een glanzend geheel.
2. Klop in een grote mengkom de slagroom op tot er zachte pieken zijn en vouw dan het ricottamengsel erdoor.
3. Rasp de schil van de citroen erboven, besprenkel met de honing en vouw alles door elkaar.
4. Schep in een diepvriesdoos en zet minstens 6 uur in de vriezer. Serveer.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Cyprus. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor 8 porties
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.