Regenboogsalade wrap

Intro

Deze frisse wraps zijn geweldig om on the go te eten. Vul met je favoriete ingredienten, rol de wrap in wat alufolie en eet 'm lekker op in het park of als lunch op je werk. 

Ingrediënten

6 personen
• 2 kleine rauwe bieten, liefst in
meerdere kleuren (150 g totaal)
• 2 wortels
• 150 g witte kool
• 1 harde peer
• ½ bosje munt & platte peterselie
• 6 kleine volkoren tortillawraps
• 50 g feta
Dressing
• 5 el yoghurt
• 3 tl ciderazijn
• 2 el extra vergine olijfolie
• ½ tl mosterd

Bereiding



1 Was de bieten en wortels onder koud stromend water, schrob ze met een borstel schoon en snijd de uiteinden af.

2 Rasp de wortel fijn en doe deze in een grote kom. Rasp de kool, peer (met klokhuis en al) en als laatste de bietjes er grof boven.

3 Haal de blaadjes van de munt en de peterselie, gooi de stengels weg. Scheur de blaadjes en voeg toe aan de geraspte groenten.

4 Meng alle ingredienten voor de dressing in een potje ‒ schud goed door elkaar. Proef, en voeg naar smaak meer yoghurt, azijn of olie toe.

5 Sprenkel het grootste deel van de dressing over de geraspte groenten. Gebruik niet te veel in een keer, je kunt altijd nog meer toevoegen.

6 Verdeel de salade over de wraps en verkruimel er een beetje feta over. Rol de wraps op en vouw de zijkant naar binnen zodat niet alles eruit kan vallen.


Per portie 191 kcal, 7,6 g vet (2,4 g verzadigd), 6g eiwitten, 23,3g koolhydraten, 10,3 g suikers , 0,74 g zout