- Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
- Klop 125 gram boter met de basterdsuiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 minuut. Zeef het bakmeel boven de kom en mix het er kort door. Klop als laatste kort de melk erdoor. Verdeel het beslag over 5 kommetjes en geef ze allemaal een verschillende kleur.
- Verdeel de verschillende kleuren beslag over de cupcakevormpjes, probeer het zo gelijkmatig mogelijk te doen, maar het komt allemaal niet heel nauw. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Dit duurt ca. 1 uur.
- Klop de rest van de boter (250 gram) met de mixer licht en luchtig. Je moet minimaal 5 min. kloppen, tot je een lamme arm hebt. Of beter: tot je twee lamme armen hebt. De boter moet echt een paar tinten lichter zijn, liefst zo wit mogelijk. Klop het vanille-extract erdoor. En dan lepel voor lepel de poedersuiker. Klop, als je alle poedersuiker erbij hebt gedaan, zolang je kunt door. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger je botercrème. Als jullie thuis een staande mixer hebben, dan gebruik je die natuurlijk, duhuu.
- Verdeel de botercrème over vijf verschillende kommetjes en geef ze allemaal een andere kleur. Schep de verschillende kleuren botercrème in lange banen op een stuk plasticfolie. Maak in feite een regenboog! Rol de banen in de lengte op, met behulp van het plasticfolie tot een rolletje en knip indien nodig (als je veel over hebt) het overtollige plasticfolie af. Doe het rolletje in de spuitzak en spuit mooie toeven op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi met sprinkles als je het allemaal een beetje saai vindt!
Fotocredits: Michell van Voorbergen
12 stuks | 40 minuten
- 375 g boter, op kamertemperatuur
- 125 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el volle melk, op kamertemperatuur
- 5 verschillende kleurstoffen
- 1 el vanille-extra
- 200 g poedersuiker
- 2 el sprinkles
Verder nodig
- muffinvorm
- papieren (regenboog-)cupcakevormpjes
- plasticfolie
- (staande) mixer
- spuitzak met gekartelde spuitmond