Rauwe salades zijn bijzonder geschikt voor warme zomerse dagen wanneer je geen zin hebt om achter een warm fornuis te staan of de oven aan te zetten. Ik houd ervan om fruit door salades te mengen; de knapperige geurige peer en de frisse citrussmaak van de sinaasappels gaan hier bijzonder goed samen met de meer aardse, licht bittere smaken van de rauwe groenten. En deze salade is nog makkelijk te bereiden ook!
1. Roer voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Als je van fruitig houdt, voeg je iets meer sinaasappelsap toe; als je van spicy houdt, meng er dan nog wat meer gember door.
2. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom.
3. Voeg de dressing toe en hussel deze goed door de salade.
4. Verdeel alles dan over een mooie serveerschaal en strooi tot slot de sesamzaadjes erover.
Voor de sinaasappel-gemberdressing:
Voor het serveren:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.