Zin een kommetje hartverwarmende ramen? Met dit recept kun je alle kanten op! Zo kun je de ramen ook garneren met lente-ui, geroosterd sesamzaad, geroosterde nori, gerookte tofu, verse chilipepers, sugar snaps of bimi. En voor een miso ramen doe je 1 theelepel miso in de kom en meng je dit met een beetje soep voordat je de rest toevoegt.
Dashi
Doe de kombu en shiitake in een ruime pan met koud water en laat het 30 minuten tot 3 uur staan, zodat het kan weken.
Soep
Voeg na de weektijd de ingrediënten voor de soep toe, roer door en laat op heel laag vuur 3½ uur trekken. Zorg dat het niet gaat koken. Gebruik een sudderplaatje. Haal hierna de groenten uit de soep en zet deze apart.
Toppings
1. Plaats de wakame in een kom met water en laat het 2-3 minuten weken. Laat daarna uitlekken.
2. Verwarm de chili-olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen al omscheppend 10 minuten. Voeg de ketjap manis toe en bak nog 1 minuut.
3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng de soep aan de kook. Verdeel de noedels en de soep over vier kommen.
5. Garneer met de oesterzwammen, wakame en wortel.
Voor 4 porties. Bereidingstijd: 5 uur.
Dashi
Soep
Toppings
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.