Ik maak deze taart ook wel met appels, maar als je jonge rabarber kunt krijgen, aarzel dan niet om die te laten schitteren in dit gebak, aldus Donal Skehan in zijn boek Eet, Leef en Reis.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C), vet een ronde springvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
2. Klop in een grote kom met een elektrische handmixer de suiker en boter tot een bleke, luchtige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Meng de melk erdoor en spatel dan de bloem, het bakpoeder, zout en de kaneel erdoor tot je een dik beslag hebt.
3. Schenk het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem. Leg de rabarber erop en laat rondom een rand van 2 cm vrij.
4. Doe voor de crumbletopping de bloem, havermout, suiker en boter in een grote kom. Wrijf ze tussen je vingertoppen tot een grofkruimig mengsel. Strooi de crumble over het beslag.
5. Zet 1 uur en 10 minuten in de oven of tot een prikker die je in het midden van de taart hebt gestoken er schoon weer uitkomt. Laat de taart een paar minuten afkoelen in de vorm, haal hem eruit en bestuif hem naar keuze met poedersuiker. Snijd de taart in punten en serveer hem met room.
Dit recept komt uit het boek ‘Eet, Leef, Reis’ van Donal Skehan (€24,99, Nieuw Amsterdam).
Voro 6-8 personen, actieve bereidingstijd: 30 minuten | totale bereidingstijd: 1 3/4 uur:
Voor de taart:
Voor de crumbletopping:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.