Rukmini Iyer: ‘Ik kan deze prachtige, roze taart elk moment van de dag wel eten. Hij is friszuur van smaak, zoet en lichtelijk verslavend. In plaats van een grote taart kun je ook prima eenpersoonstaartjes maken met een mooi visgraatmotief en een randje krokant bladerdeeg eromheen.’
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht/200 °C elektrisch. Snijd de rabarber in stukjes van 2,5 centimeter, schep 40 gram van de basterdsuiker en de vanille erdoor en zet apart.
2. Roer in een andere kom de pijnboompitten, de overige basterdsuiker en de maizena door elkaar.
3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat, op het bakpapier waarin je het gekocht hebt, en snijd eventueel overtollig deeg af – gebruik dit een andere keer.
4. Verdeel het pijnboompittenmengsel over het bladerdeeg; laat rondom een rand van 2,5 centimeter vrij.
5. Leg de rabarber in een net visgraatmotief op het deeg, of in een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal een beginnetje hebt, gaat het makkelijker.
6. Bak de taart 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar. Dien de taart meteen op.
Voor 4-6 porties
Voorbereiding: 15 minuten
Bakken: 25-30 mintuen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.