Voor 4 personen (diner; glutenvrij & sojavrij; €1,81 p.p.)
Bereidingstijd: 20 min
Garnering:
Tools: grote pan
1. Verhit de olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg daarna de tomaat en rode paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
2. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe en roer goed door. Voeg een scheutje water toe aan de pan als het te droog wordt.
3. Voeg de quinoa toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten koken. Roer het regelmatig door, zodat de quinoa niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
4. Voeg de laatste twee minuten de edelgistvlokken toe en roer erdoor.
5. Haal de pan van het vuur en breng de schotel op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de quinoa en groenten over (diepe) borden en garneer met cherrytomaten, verse bladpeterselie en zonnebloempitten.
Bewaartip
Bewaar de quinoaschotel tot een paar dagen in de koelkast of vries het tot 3 maanden in.
Credits fotografie Mitchell van Voorbergen