Quinoaschotel met paprika

Intro

Een makkelijke maaltijd vandaag, daar gaan we voor: quinoaschotel met paprika. Zo simpel als de naam doet klinken, zo simpel is dit recept. Quinoa is inmiddels wel bekend in Nederland, maar we zijn nog lang niet uitgespeeld met dit ingrediënt. Dus zijn in easy, zin in vernieuwing? Dit recept voor deze quinoaschotel met paprika wordt jouw favoriet.

Ingrediënten

Voor 4 personen (diner; glutenvrij & sojavrij; €1,81 p.p.)

Bereidingstijd: 20 min

Garnering:

Tools: grote pan

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg daarna de tomaat en rode paprika toe en bak dit een paar minuten mee.

2. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe en roer goed door. Voeg een scheutje water toe aan de pan als het te droog wordt.

3. Voeg de quinoa toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten koken. Roer het regelmatig door, zodat de quinoa niet aan de bodem van de pan blijft plakken.

4. Voeg de laatste twee minuten de edelgistvlokken toe en roer erdoor.

5. Haal de pan van het vuur en breng de schotel op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de quinoa en groenten over (diepe) borden en garneer met cherrytomaten, verse bladpeterselie en zonnebloempitten.

Bewaartip
Bewaar de quinoaschotel tot een paar dagen in de koelkast of vries het tot 3 maanden in.

Credits fotografie Mitchell van Voorbergen