Quinoa-ontbijtbowl

Quinoa-ontbijtbowl

‘Eigenlijk zou dit een Scandinavisch-‘geïnspireerd’ ontbijt moeten heten, want de meeste Scandinaviërs zullen je raar aankijken als je gekookte eieren en zalm met quinoa serveert. Maar geloof me: deze klassieke, pure Scandinavische smaken doen het ongelooflijk goed in een hartige quinoaschotel als deze − misschien krijg je er ook nog wel wat noorderlingen mee om!’, vertelt Donal Skehan in zijn boek Eet, Leef, Reis.

Bereiding

1. Doe de eieren in een pan koud water en breng het water flink aan de kook. Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat de pan zo 4 minuten staan. Leg de eieren dan in een kom ijswater en laat ze ca. 1 minuut afkoelen. Pel en halveer ze.

2. Meng de quinoa grondig met het citroensap en bijna alle dille (houd 1 eetlepel apart).

3. Meng alle ingrediënten voor de mierikswortelroom, voeg de apart gehouden dille toe en breng de room op smaak.

4. Schep de quinoa in twee kommen en verdeel daarover de zalm, halve eieren, eventuele forelkuit, radijsjes en avocado. Schep er een flinke dot mierikswortelroom op en bestrooi royaal met gehakte dille. Knijp er voor het opdienen nog wat citroensap over en bestrooi tot slot met zwarte peper

Dit recept komt uit het boek ‘Eet, Leef, Reis’ van Donal Skehan (€24,99, Nieuw Amsterdam). 

Voor 2 personen, actieve bereidingstijd: 10 minuten | totale bereidingstijd: 15 minuten

  • 2 grote vrije-uitloop-eieren
  • 100 g quinoa, gekookt
  • sap van 1/2 citroen
  • grote hand dille, grofgehakt, plus extra voor erbij
  • 150 g gerookte zalm in plakjes
  • 2 el forelkuit (optioneel)
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in dunne plakken
  • versgemalen zwarte peper en
  • zeezout

Voor de mierikswortelroom

  • 4 el zure room
  • 1 tl fijngeraspte verse mierikswortel
  • 1 el citroensap
  • versgemalen zwarte peper en
  • zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine