Quinoa met groenten & pistachepesto

Intro

Dit recept voor quinoa zit bombol gezonde groenten, noten en kruiden. Inclusief een homemade pistachepesto, die in een oogwenk is gemaakt. Heerlijk om thuis te eten, maar ook ideaal om mee te nemen naar het park. 

Ingrediënten

4-6 personen
• 80 g rode quinoa
• 80 g quinoa
• ½ tl biologische groentebouillonpoeder
• 170 g paarse broccoli
• 100 g diepvries-doperwten
• 200 g spinazie, gewassen
• 1 avocado, doormidden gesneden en ontpit
• 100 g feta, verkruimeld
• 100 g pompoenzaden, geroosterd Pistachepesto (135 g)
• 60 g pistachenoten, gepeld
• 25 g basilicumblaadjes
• geraspte schil en sap van 1 citroen
• 6 el olijfolie

Bereiding



1 Doe alle quinoa in een pan met het bouillonpoeder en 400 ml water. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken tot al het water is opgenomen en de quinoa beetgaar is. Voeg eventueel water toe Als de quinoa nog niet gaar is, voeg je steeds wat water toe tot hij zover is.

2 Breng ondertussen in een andere pan gezouten water aan de kook en doe de broccoli erin. Kook 2-3 minuten, voeg dan de erwten toe en laat nog een paar minuten koken. Giet af en zet weg.

3 Om de pesto te maken doe je alle ingrediënten in een blender en maak je er een gladde pasta van. Voeg als hij te dik is wat water toe en breng op smaak.

4 Schep de geblancheerde groenten en de quinoa in een schaal en doe de spinazie erbij. Snijd de avocado in stukken en doe die samen met de verkruimelde feta in de geroosterde pompoenpitten in de schaal. Doe er ruim pesto bij (naar smaak), schud om en verheug je op wat je gaat eten.