Quiche met courgette en ricotta 

Bereiden

Een topper in de vegetarische keuken: quiches! Deze hartige groentetaarten eet je zowel warm als koud, met of zonder groen slaatje erbij, als lunch, ’s avonds, de volgende dag in de lunchbox … En koop zonder schuldgevoel kant-en-klaar bladerdeeg. Aan kruimeldeeg kun je je nog wagen, maar bladerdeeg vraagt om stevige bakexpertise.

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol er het kruimeldeeg over uit. Prik enkele gaatjes in het deeg. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het deeg 10 min. blind in de voorverwarmde oven.

3. Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof en bak de karwijzaadjes tot ze geuren.

4. Snijd de sjalot fijn en maak met behulp van een dunschiller of spiralizer van de schil van de courgettes reepjes. Snijd de courgettes in blokjes.

5. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de courgetteblokjes toe en bak enkele minuten. Kruid bij met peper en zout.

6. Klop de eieren los met de ricotta en de room en kruid bij met peper en zout. Voeg de karwijzaadjes toe.

7. Verdeel de courgetteblokjes over het kruimeldeeg en bedek met het eiricottamengsel en een handvol groene en gele courgetteslierten.

8. Bak de quiche in de oven in ongeveer 20 à 25 min. goudbruin.



Dit recept komt uit het nieuwe kookboek 'De groene keuken' van Sophie Matthys (€ 19,99, M-Books). Dit boek staat vol met lekkere veggie en vegan gerechten voor elke dag. 




Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl