Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

De naam verklapt het al: deze quiche is een typisch Frans recept. Je vult hem met spekjes, ei en kaas en laat daarna de oven het werk voor je doen. Oké, dat is misschien wat kort door de bocht, want er zijn nog meer smaakmakers die deze quiche Lorraine tot een feestje maken. Nieuwsgierig? Kijk snel bij de ingrediënten, ga op een drafje naar de supermarkt en sla je slag. Daarna lekker de keuken in en het genieten kan niet veel later beginnen.

Ingredienten

1. Neem de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

2. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (Ø 28-30 cm). Bekleed er een taartvorm mee en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd  in halve ringen. Pel en snipper de knoflook en snijd de oregano fijn. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan en houd ze apart.

4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knof- look tot-ie begint te geuren. Schep de ui in een kom om met het spek, de oregano en de knoflook. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.

5. Klop de eieren los met de room en melk. Voeg de nootmuskaat, zout en peper toe, strooi de bloem erover en klop alle klontjes eruit.

6. Zet de vorm op een uitgeschoven rooster in het midden van de oven (dat voorkomt knoeien). Schenk het ei-roommengsel over de deegbodem en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in ongeveer 50 minuten goudgeel en gaar. Laat de quiche 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.

Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.

Voor 4 personen

  •  6 plakjes boterbladerdeeg, uit de diepvries
  • 50 g bloem, plus extra
  • 4 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 g verse oregano
  • 100 g spekblokjes
  • 1 tl olijfolie
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 150 ml halfvolle melk
  • tl gemalen nootmuskaat
  • 75 g geraspte belegen kaas

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief