De naam verklapt het al: deze quiche is een typisch Frans recept. Je vult hem met spekjes, ei en kaas en laat daarna de oven het werk voor je doen. Oké, dat is misschien wat kort door de bocht, want er zijn nog meer smaakmakers die deze quiche Lorraine tot een feestje maken. Nieuwsgierig? Kijk snel bij de ingrediënten, ga op een drafje naar de supermarkt en sla je slag. Daarna lekker de keuken in en het genieten kan niet veel later beginnen.
1. Neem de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
2. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (Ø 28-30 cm). Bekleed er een taartvorm mee en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook en snijd de oregano fijn. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan en houd ze apart.
4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knof- look tot-ie begint te geuren. Schep de ui in een kom om met het spek, de oregano en de knoflook. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
5. Klop de eieren los met de room en melk. Voeg de nootmuskaat, zout en peper toe, strooi de bloem erover en klop alle klontjes eruit.
6. Zet de vorm op een uitgeschoven rooster in het midden van de oven (dat voorkomt knoeien). Schenk het ei-roommengsel over de deegbodem en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in ongeveer 50 minuten goudgeel en gaar. Laat de quiche 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.
Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.