Quesedilla’s met gerookte paprika

Intro

Anna Jones: ‘In mijn boek Een nieuwe manier van koken probeer ik een benadering van voedsel waarbij onbewerkt, gezond, lekker, duurzaam, makkelijk, snel en zeker ook betaalbaar hand in hand gaan. Koken met verse producten wordt vaak als duur ervaren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo, kijk maar naar dit recept voor quesadilla’s met gerookte paprika. Vegetarisch, betaalbaar en superlekker! Ben je vegan? Laat de kaas dan weg en verdubbel de bonen.’ 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereiding1. Verhit een koekenpan met wat olie, en bak de bosui en het paprikapoeder tot de ui bruin kleurt.

2. Doe de witte bonen in een kom en prak ze fijn. Snijd de paprika’s grof en doe de helft ervan bij de bonen. 

3. Rasp de schil van de citroen boven de pan met ui, en voeg de helft van de peterselie toe aan de kom met bonen. Meng de ui en bonen door elkaar en rasp er wat manchego over.

4. Leg een tortilla of wrap op een werkvlak en schep het paprikabonenmengsel erop. Leg de tweede tortilla erop en verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de quesadilla een paar minuten aan elke kant – dit kan in een droge pan, maar voor een krokante quesadilla in een scheutje olie. 4 Meng de stukjes tomaat met de rest van de  paprika’s, de peterselie en het sap van ½ citroen. Hussel door elkaar.

5. Snijd de quesadilla (als ze iets zijn afgekoeld) in zes punten en serveer ze midden op tafel met de salsa erbij om erover te scheppen.

Credits Recepten Anna Jones  Fotografie  Matt Russell