Voor 6 individuele puddings of 1 grote pudding in een schaal van 18 cm
Voor de meringue
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Bestrijk de ovenschaal of kommetjes royaal met boter.
3. Klop de eierdooiers los in een grote mengkom. Breng in een sauspan de melk, suiker en citroenschil aan de kook. Voeg de boter toe en laat smelten, maar laat niet opnieuw koken.
4. Giet een scheut warme melk bij de eierdooiers en klop goed op. Voeg nu geleidelijk de melk toe tot alles vermengd is tot een homogene, gladde custardsaus.
5. Leg een laag broodkruim in de beboterde schaal, giet hierover de custardsaus en laat 15 minuten rusten.
6. Giet in een hoge braadschaal kokend water en plaats er de schaal of kommetjes in. Zet nu voorzichtig de braadschaal in de oven en bak 35 minuten.
7. Maak naar het einde van de baktijd de meringuetopping aan door de eiwitten elektrisch op te kloppen tot je pieken krijgt als je de kloppers verwijdert. Voeg de suiker lepel na lepel toe en blijf opkloppen tot de meringue stevig en glanzend is.
8. Haal de pudding uit de oven en smeer er voorzichtig de frambozenconfituur over. Je kunt de meringue nu over de pudding strijken of met behulp van een spuitzak kleine piekjes maken of spiraaltjes.
9. Zet de pudding 15 tot 20 minuten terug in de oven en laat de meringue licht kleuren. Of kleur met een bunsenbrander.Serveer warm, of afgekoeld.