Deze indrukwekkend uitziende paprika’s zijn bedrieglijk gemakkelijk te maken, en een heerlijke manier om die zak met diepvriesmais op een goede manier te gebruiken. Eet ze voor een complete maaltijd met de salade van tuinbonen met kruiden of wat geroosterde aardappels.
1. Verhit de oven tot 180 °C.
2. Doe de jalapeñopeper met azijn en suiker in een kleine schaal en meng alles. Zet hem opzij om de peper te marineren.
3. Doe de maiskorrels met de room, polenta, twee derde van de knoflook, het ei, 1 eetlepel
olie, ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper in een keukenmachine en mix alles tot een zeer grove puree. Schep hem in een schaal en roer de mozzarella en de cheddar erdoor.
4. Maak met een klein scherp mes een inkeping over de lengte van elke paprika (let goed op dat u ze niet helemaal doorsnijdt), laat het steeltje zitten. Verwijder met uw vingertoppen voorzichtig de zaadjes en vul elke paprika met het maismengsel.
5. Giet 1 eetlepel olie over de bodem van een grote, gietijzeren pan of een sauteerpan en bedek
hem met de uienringen en takjes tijm, bestrooi licht met zout en peper. Leg de paprika’s met de inkeping boven op de uien en besprenkel ze met 1 eetlepel olie. Kruid alles licht met zout en peper en giet 200 ml water in de pan, zorg ervoor dat je het niet in de paprika’s giet. Bak ze 30 minuten in de oven, schakel de temperatuur naar 200 °C en bak ze nog 20 minuten in de
oven tot de paprika’s gaar en mooi van kleur zijn.
6. Roer intussen in een kleine schaal de overgebleven 4 eetlepels olie, met koriander, overgebleven knoflook, 1/8 theelepel zout en royaal versgemalen peper door elkaar.
7. Schep de korianderolie en gemarineerde jalapeño’s over de paprika’s en serveer ze warm.
Vooruitwerken:
Maak uw eigen versie:
Verkregen uit OTK – Shelf Love door Noor Murad en Yotam Ottolenghi (Fontaine,
€24,99). Fotografie door Elena Heatherwick
Voor 4 personen, als lichte lunch
Voorbereiden: 20 minuten; Bereiden: 1 uur en 15 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.