Gestoomde aubergine
Intro
Grillen, roosteren, bakken, met aubergine kun je alle kanten op. Stomen doen we niet zo vaak, maar na het proeven van dit recept is deze aubergine-kookmethode een blijvertje. Deze auberginerolletjes zien eruit als een gezellig bordje sushi en smaakt minstens zo goed.Ingrediënten
4 personen
• 2 dunne aubergines
• 2 stengels lente-ui of bosje bieslook
SAUS
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 teentje knoflook, gepureerd
• 1 eetlepel perilla-olie
• ½ koffielepel chilipoeder
• 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de saus.
- Stoom of gril de aubergines gaar.
- Prik met een eetstokje in het midden van de aubergines. Als je er eenvoudig door kunt prikken, zijn ze gaar.
- Snijd het vruchtvlees in dikke ringen van 4 centimeter. Maak een kruis in de cirkels tot 2,5 centimeter diep. Laat de aubergine even uitlekken in een zeef.
- Schik de aubergine op een bord, werk af met de saus.