Voor 4 personen
1. Snijd het wit van de preien in de lengte in tweeën – was goed. Leg alle stukken prei met de laurier, knoflook, wijn, olijfolie, zout en peper, en circa 250 ml water in een pan, zodat de prei tot halverwege onderstaat. Laat de prei op middelhoog vuur 30 minuten sudderen tot de punt van een mes er gemakkelijk inglijdt. Keer de stukken regelmatig.
2. Schep de prei met een schuimspaan uit de pan, leg op een schaal en zet opzij. Zeef het overgebleven vocht in een steelpannetje en laat het op hoog vuur in 15 minuten tot 3 eetlepels inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de ui, krenten, azijn, suiker, ½ theelepel zout en wat zwarte peper door het vocht. Laat de ui en krenten hierin zacht worden en marineren.
3. Bak de stukken prei in de zonnebloemolie in 2 minuten aan elke kant lichtbruin. Leg ze op een schaal en laat afkoelen. Verdeel de stukken prei over vier borden. Doe er wat kwark op, schep de dressing met ui en krenten erover en bestrooi het geheel met kervel.