Portobello caprese

Portobello caprese

“Zo’n portobello is een megading, ik heb vaak aan één genoeg. Een beetje dikke portobello gaat zomaar door voor vleesvervanger. Niet te gaar maken, dan heb je nog een prima bite.” Aldus Julius Jaspers in Groente op de BBQ.

Bereiding

1. Meng de mozzarella met sjalot, knoflook en tomatensalsa.

2. Vul de portobello’s met de mozzarella en tomaat, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Fontina.

3. Zet de portobello’s 15 minuten in de barbecue totdat de mozzarella goed is gesmolten en de Fontina een korstje heeft.

4. Bestrooi de portobello’s met basilicum en serveer ze met een pluk rucola die je even hebt aangemaakt met wat balsamicoazijn en olijfolie.

Tomatensalsa met kappertjes:

1. Snijd de tomaten kruiselings in aan de onderkant, dompel ze 30 seconden in kokend water en daarna meteen in ijswater en trek met een mesje de losse vellen van het vlees.

2. Snijd het hart uit de tomaten en verwijder de zaden.

3. Snijd het vlees van de tomaat in kleine blokjes (brunoise) en meng met rode ui, Spaanse peper, kappertjes en olijfolie.

4. Laat 15 minuten staan en breng op smaak met zout en peper.

6 personen, voorbereiding 5 minuten, bereiding 15 minuten.

  • 6 portobello’s, stelen verwijderd
  • 300 g mozzarella, in blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 150 g Fontina, geraspt
  • 10 blaadjes basilicum, gesneden
  • 150 g rucola
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 60 ml olijfolie zout en peper

Tomatensalsa met kappertjes:

  • 500 g tomaten
  • 50 g rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 groene Spaanse peper, ontzaad en heel fijngesneden
  • 50 g kappertjes,  gespoeld, uitgeknepen en fijngesneden
  • 100 ml olijfolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief