Pompoen-spinazie lasagne met dadels 

Pompoen-spinazie lasagne met dadels 

De pompoen en dadels geven dit lasagnegerecht een milde en ietwat zoete smaak waardoor de meeste kids ‘t lekker vinden. De spinazie zorgt voor de nodige portie groen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de flespompoen in de lengte en leg de helften met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ongeveer 20-30 minuten in de oven. Als op de schil belletjes ontstaan, is het vruchtvlees gaar. Haal het dan uit de oven en laat afkoelen.

2. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Hak de walnoten en snijd de dadels in stukjes.

3. Schep de inmiddels afgekoelde flespompoen leeg, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees grof met een vork.

4. Neem een grote ovenschaal en begin met stapelen: eerst een dun laagje pompoenpuree, dan een laagje lasagnebladen, een laagje spinazie en daarop een laag pompoen. Breng op smaak met een beetje peper en zout, stukjes walnoot, dadel en wat hüttenkäse.

5. Daarna begin je opnieuw met een laag lasagnebladen, spinazie, pompoen, enzovoort. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en eindig met het laatste beetje hüttenkäse.

6. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de saus pruttelt. Serveer meteen.

Dit recept komt uit het boek ‘Easy peasy family’ van Claire van den Heuvel en Vera van Haren (€ 24,95, Schuyt Nederland) 

Voor4-6 personen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief