Pompoensoep met yoghurt

Ingrediënten

Voor 4 personen, voorbereiding + bereiding: 50 minuten:


 

Geitenkaasyoghurt:

Bereiding

Het orginele recept is met croutons maar dit recept is ook super lekker, zo niet nog lekkerder!

(Fles)pompoen is een van de onhandigste groentes om te schillen. Daarom is dit zo’n fijn recept: de schil mag gewoon blijven zitten. Het enige wat je hoeft te doen is de pompoen te halveren. Je laat beide pompoenhelften garen in de oven en schept daarna het vruchtvlees zo uit de schil. Even in de blender met een paar andere ingrediënten en je kunt aan tafel. Zo eenvoudig is het! 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep met een lepel de pitten eruit. Leg de helften met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en bak
de pompoen 30-45 minuten gaar in de oven, of tot de schil goudkleurig is en blaren heeft.

3. Maak intussen de geitenkaasyoghurt: prak met een vork de geitenkaas fijn in een schaaltje, roer de yoghurt erdoor en zet weg. 

4. Haal de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen. Schep het vruchtvlees in een soeppan of foodprocessor, samen met de rest van de ingrediënten (begin met
250 ml groentebouillon of water) en voeg zout en peper naar smaak toe. Pureer met de staafmixer (of zet de foodprocessor aan) en voeg als dat nodig is nog extra
bouillon toe.

5. Dien op met een schepje geitenkaasyoghurt, rozemarijn, peper, zout en maak af met een scheutje olie.
                              
Tip: voor een veganistisch alternatief vervang je de geitenkaas door een veganistische zachte kaas en de yoghurt door kokosyoghurt.

Dit recept komt uit het boek ‘The Green Kitchen at Home’ van David Frenkiel en Luise Vindahl (€24,99, Becht).