Pompoencake met cream cheese

Intro

Pompoencake is zo’n lekker voorbeeld dat je met de groenteafdeling van de je groenteboer of supermarkt ook heerlijk aan de bak kunt. Krijg je meteen wat vitaminen binnen, terwijl je toch je honger naar guilty pleasures kunt stillen. Nog een fijne variatietip voor deze makkelijke pompoencake met frosting: vervang de vanille-aroma door gemalen kaneel, koekkruiden of amandelaroma voor een vleugje herfst-goodieness.

Ingrediënten

Recept voor 8-10 personen

Tijd: circa 30 min. + 25 min. in de oven

Cream cheese frosting 

Bereiding

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

2. Kook de pompoenblokjes voor ongeveer 10-15 minuten totdat ze zacht zijn. Pureer daarna de pompoenblokjes tot een glad mengsel.

3. Meng in een grote kom de bloem, suiker, kaneelpoeder, bakpoeder, bakingsoda en gemberpoeder. In een andere kom meng je de pompoen met de eieren en de boter. Doe vervolgens het pompoenmengsel in de kom bij het bloemmengsel en meng alles goed.

4. Hak wat walnoten fijn en meng nog door het beslag.

5. Neem een grote ovenschaal, vet deze in en doe hier het beslag in.

6. Bak de cake 20-25 min. in de oven.

7. Terwijl de cake in de oven staat kun je de frosting maken. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de frosting op kamertemperatuur zijn. Maak de cream cheese frosting volgens het recept hieronder.

8. Als de cake na ongeveer 20-25 minuten gaar is laat je hem even afkoelen. Smeer de cake als die is afgekoeld in met een lekkere laag frosting en snijd in kleine stukken. Eventueel kun je nog wat extra walnoten er overheen strooien.

Cream cheese frosting

1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2. Doe de boter, met de roomkaas en het vanille aroma in een kom en klop het met een mixer op een lage stand. Mix vervolgens, op middelhoge stand, de poedersuiker erdoor. Doe dit beetje bij beetje zodat de poedersuiker goed kan worden opgenomen.

3. Als alle poedersuiker er door gemengd is, is de cream cheese frosting klaar voor gebruik.

4. Gebruik je de frosting niet meteen, dan kun je hem een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Tip: Vervang de vanille aroma door gemalen kaneel, koekkruiden of amandelaroma.