Bananenbrood kennen we inmiddels allemaal. Maar wist je dat je van pompoen net zo’n lekker brood maakt? Verwacht een smeuïge en zoete cake met een kaneelcrumble bovenop.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng in een kommetje het lijnzaad met 6 eetlepels water. Zet aan de kant tot er een gel ontstaat.
3. Meng 150 gram amandelmeel en het havermeel in een kom. Voeg het zout, bakpoeder en ½ theelepel baking soda toe. Roer de speculaaskruiden erdoor.
4. Kook de pompoenstukjes in een klein laagje water met de deksel op de pan in 8 minuten zacht en gaar. Giet af en pureer de pompoen in de blender.
5. Voeg 100 gram kokosolie en de dadels toe aan de pompoen. Mix in de blender tot een gladde puree.
6. Roer de pompoenpuree samen met de yoghurt en het lijnzaadpapje door het meel.
7. Meng in een apart kommetje 1 theelepel baking soda met het appelciderazijn zodat het gaat schuimen. Roer voorzichtig door het beslag.
Voor 12 personen
Bereiding 80 minuten
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.