Pompoen & linzen met granaatappel

Pompoen & linzen met granaatappel

Rukmini Iyer: ‘Als je van de Midden-Oosterse keuken en Ottolenghi houdt, heb je waarschijnlijk een fles granaatappelmelasse en een potje dukkah in de kast staan. Dit gerecht is de perfecte gelegenheid om ze te gebruiken. De dukkah voegt iets knapperigs en smaakvols toe. Voeg het mengsel pas aan het eind toe omdat de dukkah kan verbranden in de hete oven.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Leg de pompoen, ui en tomaten in een braad – slede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past en roer de linzen, het zeezout, de granaatappelmelasse, olie, knoflook en chilivlokken erdoor. Zet 45-50 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.

3. Roer intussen de plantaardige yoghurt en granaatappelmelasse door elkaar, proef en voeg indien nodig wat zout toe. Schep de dressing over de groenten als ze uit de oven komen, bestrooi met de dukkah, granaatappelpitjes en munt en dien op.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 15 minuten. Oven: 45-50 minuten.

  • 600 g flespompoen, in plakken van 1,5 cm
  • 1 rode ui, in acht partjes
  • 250 g troskerstomaten
  • 1 blikje van 400 g bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl zeezout
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 1 tl chilivlokken (of minder als ze erg pittig zijn)

Dressing

  • 100 g plantaardige yoghurt
  • 2 el granaatappelmelasse

Opdienen met

  • 2 el dukkah
  • handvol granaatappelpitjes
  • handvol verse dille of munt, grof gesneden

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine