Polenta-bruschetta met pulled pork

Intro

Op zoek naar een verrassend borrelhapje? Waan je in het tropische Curaçao met deze knapperige polenta-bruschetta. Beleg hem met langzaam gegaarde pulled pork en top af met homemade pickles voor een heerlijke zoet-zure touch.

Ingrediënten

Voor 4 personen.
Pickles:
Jus:

 

Bereiding1. Meng het limoen- en sinaasappelsap, de ui, knoflook en het komijnpoeder plus wat zout en peper. Wrijf de varkensschouder ermee in, dek af met plasticfolie en laat 24-48 uur in de koelkast marineren.

2. Verwarm de oven op 245 °C en bak de varkensschouder in 45 minuten goudbruin. Verlaag dan de oventemperatuur naar 120 °C en laat nog eens 5 uur garen. Schep regelmatig wat braadvocht over het vlees.

3. Snijd of rasp voor de pickles de komkommer, wortel en rodekool fijn. Meng de appelazijn met de suiker en een scheutje water, en schep de groenten erdoor. Laat 2 uur staan.

4. Kook de polenta gaar. Bekleed een platte schaal met plasticfolie, verdeel de polenta erover en laat helemaal afkoelen in de koelkast. Snijd dan in kleine vierkantjes en frituur ze tot knapperige toastjes.

5. Kook de appelazijn, bruine suiker en mosterd plus wat water in tot een jus. Trek het vlees van de varkensschouder los met een vork, doe het in een kom en schenk de jus erover. Serveer de pulled pork op de funchibruschetta’s en leg de pickles erop.