Voor 4 wraps
Bereidingstijd: 20 minuten
1. Verhit voor de tempeh de frituurolie (4 cm hoge laag) in een pan met dikke bodem op hoog vuur tot 180 °C en voeg de tempeh toe. Je kan meten of de temperatuur van de olie hoog genoeg is door twee houten eetstokjes in de pan met olie te steken. De olie zou flink moeten sissen en bubbelen rondom de eetstokjes. Frituur de plakken 3 — 4 minuten, totdat ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2. Doe de tempeh in een kom samen met de shoyu, rijststroop, 1 theelepel citroensap en de nanami togarashi en meng goed door elkaar.
3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie.
4. Voeg de wortel, zout en peper toe en bak 3 — 4 minuten, totdat de wortel iets buigzamer wordt en begint te karamelliseren.
5. Meng de tahin, zeezout, 1 theelepel citroensap en 40 ml water in een kom met behulp van een garde tot een romig geheel. De consistentie van de saus zou vergelijkbaar moeten zijn met mayonaise. Als hij te dik is voeg je nog wat water toe en roer je nog even met de garde. Als hij te dun is voeg je wat meer tahin toe en roer het nog even door. Herhaal dit proces indien nodig.
6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een wrap in de pan en rooster 1 minuut lichtjes aan iedere kant, totdat deze goudbruin is. Pas op dat je de wrap niet te lang roostert. Als de wrap te krokant wordt kan je hem niet meer oprollen, doordat hij dan snel breekt. Rooster zo ook de andere wraps. Voeg een nieuwe eetlepel olijfolie toe na iedere wrap.
7. Leg een wrap op je werkoppervlak en besmeer met de tahinsaus. Leg de tempeh, wortel, augurk, sla en rode ui op de wrap, iets verwijderd van het midden. Rol de wrap rondom de vulling, zoals je zou doen bij het rollen van een sushi. Neem een heerlijke hap en geniet!