Champignonvulling
Deeg
1. Neem een portie bladerdeeg uit de koelkast en snijd het doormidden. Let op dat je in de goede richting snijdt zodat je niet met allemaal losse stukjes bladerdeeg zit.
2. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
3. Leg het deeg vervolgens op een met bakpapier beklede snijplank (die in de koelkast past) en dek het af met plasticfolie of bakpapier.
4. Laat het deeg nu 2 uur in de koelkast rusten.
5. Haal na 2 uur de uitgerolde lap bladerdeeg uit de koelkast en snijd een rechthoek.
6. Markeer met een mes een kader op ongeveer 1 cm van de rand. Pas op: snijd het deeg niet helemaal door, maar maak slechts een lichte inkeping. Dit wordt de rand van de taart.
7. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar niet in de rand.
8. Zet de plak deeg nu een halfuur in de vriezer.
Champignonvulling
1. Snijd de ui in ringen en fruit deze in 2 eetlepels olijfolie.
2. Pers een teentje knoflook en fruit dit even mee met de rode ui.
3. Doe de ui, knoflook, kaas, crème fraîche, het ei, zout en de versgemalen peper in een kom.
4. Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje of langer in de koelkast opstijven.
5. Snijd de paddenstoelen en meng ze met wat olijfolie, zout, versgemalen peper en tijmblaadjes.
Bakken
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. ∙ Haal de plak deeg uit de vriezer en strijk het uien-kaasmengsel uit over het deeg (binnen het kader).
2. Verdeel de paddenstoelen over de taart.
3. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. Mocht de onderkant nog niet gaar zijn maar de rest wel, bak de taart dan wat langer door op 160 °C.
4. Smeer met een kwastje een beetje olijfolie over de paddenstoelen en maak met een dunschiller wat Parmezaanse kaassnippers voor op de taart.