Pizzette

Intro

Een pizzetta kun je beleggen met wat je maar wilt — zo’n kleine pizza is perfect om allerlei combi’s te testen. Natuurlijk kun je ook mijn ideeën gebruiken.

Ingrediënten

Voor 16 pizzettes

• ½ hoeveelheid pizzadeeg
• semolina, voor het bestuiven
• olijfolie, voor het invetten
• ½ hoeveelheid tomatensaus

Ideeën voor toppings
• ½ tros blauwe of witte druiven
• 50 g geitenkaas
• 1 peer, klokhuis verwijderd, vruchtvlees in plakjes
• 50 g gorgonzola, in plakjes
• vloeibare honing
• 2 vijgen, in plakjes
• 1 rijpe perzik, ontpit en in plakjes
• handvol rucola, voor erbij
• balsamicoazijn

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 220 ºC en schuif er 2 bakplaten of pizzastenen in. Verdeel het deeg in 16 stukken van gelijke grootte. Rol elk stuk op een met griesmeel bestoven werkvlak uit tot een cirkeltje van 10 cm in doorsnee en duw er telkens een ondiep kuiltje in, om een rand rondom te krijgen.

2 Bestrijk elke pizzetta met wat tomatensaus (of houd je pizzaatjes ‘bianca’, bedruppeld met wat olijfolie) en beleg ze dan met toppings naar keuze. Wij gaan hier voor druiven en geitenkaas; peer, gorgonzola en honing; vijgen en geitenkaas; en perzik en gorgonzola. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

3 Leg de pizzette op de hete bakplaten of pizzastenen en bak ze 8–10 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en licht goudbruin is. Serveer ze met wat rucola en druppel er eventueel wat balsamicoazijn over.

Per portie 291 kcal, 7,1 g vet (1,4 g verzadigd), 8,9 g eiwit, 51,1 g koolhydraten, 4,4 g suikers