Pizza uit de Alpen

Bereiden

Deze pizza komt heel dicht in de buurt van een hippe flammkuchen. De tomatensaus laat je bij deze pizza achterwege, in plaats hiervan gebruik je een mengsel van crème fraîche en gruyerekaas. 

1 Verwarm de oven voor op 240 °C.

2 Meng de bloem met zout en gist, voeg geleidelijk het water toe en kneed het met je handen tot een deeg. Voeg als het plakt nog een beetje bloem toe.

3 Vorm een bal van het deeg en laat het afgedekt met een theedoek 5 minuten rusten. Kneed het vervolgens nog eens 10 minuten en verdeel in twee porties.

4 Strooi wat bloem op een schone theedoek en leg de stukken deeg erop. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze op een warme plaats 30 minuten rijzen.

5 Roer intussen de crème fraîche en gruyère door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.

6 Strooi wat bloem op een schoon werkvlak en duw een portie deeg uit tot een cirkel van 30 cm doorsnee, maak de deeglap zo dun mogelijk (maar scheur hem niet) en laat de rand iets dikker. Doe hetzelfde met de andere portie. Bestrooi twee bakplaten met paneermeel of semolina en leg de pizzabodems erop.

7 Smeer op elke bodem een laag van het gruyere-crème fraîche mengsel. Verdeel de uiringen en salami erover. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven. Serveer met wat majoraan.

[Credits: recept Gennaro Contaldo, fotografie David Loftus]
 
Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!