Pizza met vijgen & ham 

Bereiden

Binnen no time een zelfgemaakte krokante pizza met verse vijgen, prosciutto &  balsamicostroop op tafel?Dan is dit recept echt iets voor jou!

1 Verwarm de oven voor op 250 °C en leg een pizzasteen in het midden van de oven op een rooster ‒ heb je geen pizzasteen, bak de pizza dan 10-15 minuten, of tot het deeg gaar en krokant is. Maak terwijl de oven voorverwarmt het deeg.

2 Verdeel de mozzarella over de pizza, gevolg door de vijgen en druppel dan de balsamicosiroop erover.

3 Schuif de pizza in de oven (zorg dat je dit snel doet, zodat de oven niet kan afkoelen als de ovendeur openstaat) en bak hem 4-7 minuten.

4 Neem de pizza uit de oven, verdeel de prosciutto erover en snijd de pizza in stukken.

Kijk hier voor een heerlijk pizzadeeg recept!

Dit recept komt uit het boek 'Pizzabijbel' (€29,99, Carrera culinair).



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl