Ons kun je wakker maken voor een pizza met tonijn! Deze versie van pizza al tonno is er eentje om op je favorietenlijstje te zetten: hij is makkelijk, superlekker en bovendien een echte allemansvriend. Maak hem met de vis uit blik van Fish Tales, die is niet alleen heel smakelijk maar ook nog eens duurzaam gevangen!
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet twee pizzavormen in met olijfolie, bekleed met het pizzadeeg en bestrijk het deeg met tomatensaus, of vorm zelf twee ronde pizza’s en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of pizzasteen.
2. Verdeel de tonijn, rode ui, ansjovis, kappertjes, olijven en mozzarella over de pizza’s en besprenkel met olijfolie.
3. Bak de pizza’s 25 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
4. Breng op smaak met zeezout, versgemalen peper en peterselie.
Dit is een recept van Bart van Olphen. Credits: fotografie David Loftus
Voor 2 grote pizza’s:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.