Een heerlijke soep zonder vlees, vis of kaas, die goed vult. Bovendien is hij heel makkelijk om te maken.
1 Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5–7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee.
2 Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn.
3 Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel plantaardige yoghurtvariatie en de blaadjes koriander.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 1 el olie
• 1 ui, in dunne ringen
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 2 tl garam masala
• 1 tl chilipoeder
• 250 g puylinzen
• 1,5 l bouillon
• geraspte schil en sap van 1 limoen
• beetje plantaardige yoghurtvariatie en een handjevol koriander
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.