Pitabroodjes met halloumisouvlaki’s

Intro

Laten we even naar Griekenland gaan met deze kruidige halloumispiesjes. Ze zijn superlekker en hebben een bijna vleesachtige textuur. Serveer er pitabroodjes, tzatziki, sla en tomaten bij en je hebt geen vliegticket meer nodig.

Ingrediënten

Voor 6 pitabroodjes  /  Actief koken: 30 minuten  /  Van begin tot eind: 40 minuten

Je hebt 6 houten spiesjes nodig, die 30 minuten in water zijn geweekt.



Halloumisouvlaki’s


Tzatziki


Opdienen met

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak de halloumisouvlaki’s: stamp de gedroogde kruiden fijn in een vijzel en doe ze in een middelgrote kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de halloumi, en roer door elkaar.

3. Snijd de halloumi in blokjes van 2,5 cm en schep ze door de kruiden in de kom. Zet weg om te laten marineren.

4. Maak intussen de tzatziki klaar. Rasp de komkommer en courgette grof, doe in een zeef, bestrooi met de helft van het zout en zet 10 minuten weg.

5. Doe ondertussen de munt en de knoflook in een middelgrote kom. Spoel de komkommer en courgette af, laat uitlekken, knijp overtollig vocht eruit en voeg met de rest van de tzatziki­ingrediënten toe aan de kom. Roer door elkaar en zet weg.

6. Rijg aan elke spies 3 stukjes halloumi, leg de spiesjes op de beklede bakplaat en besprenkel met de marinade uit de kom. Zet 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudkleurig en krokant is.

7. Haal de halloumi uit de oven en dien warm op, in pitabrood, met wat sla, tomaten en schepjes tzatziki.

Volwassen upgrade: rijg naast halloumi wat grote stukken rode ui, paprika en paddenstoelen (ook gemarineerd) aan de spiesjes. Je kunt dit gerecht met in de oven gebakken aardappels opdienen, op borden, of laat het pitabrood achterwege en gebruik slablaadjes als wrap.

Helpende handjes: laat de kinderen de gedroogde kruiden fijnmalen in de vijzel. Ze kunnen ook de tzatziki maken.