Pita Pizza

Intro

Een gezonde manier om je gasten te verassen met een zelfgebakken pitabroodje. Voor als je zin hebt om eens een keertje op een andere manier met deeg in de weer te gaan. De toppings zijn lekker en gezond en bieden de mogelijkheid om eindeloos te variëren. Steel bijvoorbeeld de show met een avocadoroos!

Ingrediënten

Voor 6 grote of 8 kleine pitabroodjes.

Serveersuggestie (zoals op de afbeelding)

Bereiding

1. Meng het warme water en de gist; laat het mengsel 5 minuten staan.

2. Meng de bloem en de olijfolie en roer goed. Voeg vervolgens het water-gistmengsel toe, roer goed door en kneed alles tot een soepel deeg. Voeg op het laatst het zout toe en kneed nog even. Houd de extra 20 gram bloem bij de hand en meng die er op het laatst doorheen – zo veel als nodig is om ervoor te zorgen dat het deeg niet plakkerig is.

3. Maak de kom schoon. Vet hem in met olijfolie en leg de deegbal in de kom. Draai de bal even, zodat hij volledig bedekt is met olijfolie. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur op een warme plek rusten, tot het in omvang verdubbeld is.

4. Zet de oven op de hoogste stand en vorm van het deeg 8 balletjes. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Leg de balletjes erop en druk ze plat tot het formaat van een pitabroodje. Bak de broodjes 5 à 10 minuten in de oven, totdat ze gaar zijn en beginnen te kleuren.

5. Smeer je favoriete guacamole op de warme pitabroodjes, leg hierop een avocadoroos en bestrooi het geheel met rock chives en/of brocco(li) cress.