Voor 6 personen. 30 minuten voorbereiding + 30 minuten oventijd
Benodigdheden
1. Verwarm de oven voor op 200 °c. Vet de quichevorm royaal in met boter. Pel en halveer de uien in de lengte en verdeel ze met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de uien 20 minuten in de oven.
2. Doe na 10 minuten de suiker in een steelpan met dikke bodem. Voeg 2 eetlepels water toe en laat op laag vuur de suikerkristallen oplossen. Zet het vuur hoog als alle kristallen opgelost zijn en verhit tot een mediumbruine karamel.
3. Schenk de karamel in de quichevorm en verdeel de uien er met de snijkant naar boven over. Ris de blaadjes van de tijm erboven en verkruimel de geitenkaas erover. Dek af met het pizzadeeg en stop de rand goed in.
4 Bak de tarte tatin in ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Keer om met behulp van een bord. Lekker met een salade van roodlof met een pittige mosterdvinaigrette.