Jason: ‘Voor die echt brakke momenten heb ik altijd een voorraad instant noodles in huis. Maar soms wil ik iets wat meer voelt als een gerecht en dan zijn deze pindanoedels perfect. Ze zijn comforting, vullend en klaar in een handomdraai!’
1. Week de rijstnoedels in kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af, was ze met wat koud water en meng de sesamolie erdoor, zodat ze niet gaan plakken.
2. Verhit ondertussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vegan kipstukjes goudbruin. Zet tot gebruik apart.
3. Verlaag het vuur naar middellaag en verhit de resterende eetlepel zonnebloemolie. Voeg de knoflook, gember en chilipeper of madamejeanette (als je die gebruikt) toe en bak ze al omscheppend circa 1 minuut.
4. Voeg dan de pindakaas, sojasaus, rietsuiker, sambal en het water toe en laat alles circa 6 minuten inkoken.
5. Meng de rijstnoedels in een kom met zoveel saus als je maar wilt. Garneer met de sugarsnaps, komkommer, gebakken uitjes, koriander en een partje limoen.
Voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Lekker met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.