Peultjes-erwtensalade

Peultjes-erwtensalade

Vergeet je bammetje kaas, want dit supergezonde lunchgerecht geef je jezelf een mega energy boost. Prep het de avond van te voren en je maakt het de volgende dag in een mum van tijd klaar.

Ingredienten

1. Maak de verse doperwten, peultjes en/of sugarsnaps schoon, doe ze in een hittebestendige kom en vul die tot de rand met kokend water. Blancheer de groenten ongeveer 3 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Houd apart.

2. Hak voor de dressing de muntblaadjes fijn. Knijp de citroenen uit boven een kleine kom, voeg de olie toe samen met de gehakte munt en meng goed.

3. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verdeel de waterkers- of veldsla over 4 kommen, gevolgd door de peultjes, sugarsnaps, doperwten en rucolacress (of tuinkers). Bestrooi de salade met de lente-ui, verkruimel de feta erover en bedruppel met wat van de citroen-muntdressing. Serveer samen met de rest van de dressing en eventueel wat geroosterd brood.

*Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen. Wij gebruiken de kraan in dit recept om de bulgur te koken, de tomaten te ontvellen, de boontjes schoon te spoelen (zonder gespetter) én om de achtergebleven puntjes uit de hoeken van de wasbak te spoelen. De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie namelijk een flexibele uittrekslang voor warm en koud water waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!

[Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen]

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen.  De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water  waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt.

Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!

Voor 4 personen:

  • 2 handenvol verse doperwten
  • 400 gram peultjes en/of sugarsnaps
  • bosje munt
  • 2 citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje waterkerssla of veldsla
  • 1 bakje rucolacress of tuinkers
  • 200 g feta, verkruimeld
  • geroosterd brood, voor erbij (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief